bjors sv.jpg
final-salt-product+SV.png

Het woord ‘afgelegen’ zou best wel eens uitgevonden kunnen zijn om de Westfjorden van IJsland te beschrijven. Na zijn studies wou Björn Steinar Jonsson iets creëren dat verder bouwt op en respect heeft voor de IJslandse tradities, en dat op een duurzame en ecologische manier.
In 2011 werd hij om deze redenen sterk aangetrokken tot Reykjanes in de Westfjorden - het afgelegen karakter, de natuurlijke rijkdommen en de plaatselijke geschiedenis van het oogsten van zout.

Reeds in de 18e eeuw begon, op gezag van de Deense koning, het ontginnen van zout, gebruik makend van geothermale energie. Enkele tientallen jaren later viel de productie stil, en verdween de traditie van zout maken in IJsland.

Gelukkig verdween deze traditie niet helemaal - in 2011 werd Saltverk opgericht en werd deze eeuwenoude traditie in ere hersteld. Het manueel oogsten van duurzaam en ecologisch zeezout van een ongelofelijke kwaliteit en zuiverheid is wat ons al die jaren heeft geleid tot waar we vandaag zijn.
Op dit eigenste moment wordt ons Saltverk zeezout gebruikt in verschillende van de beste restaurants wereldwijd, en in de keuken van duizenden fijnproevers!