bieten.jpg

Rode biet met “licorice salt”

bietjes:

6 verse rode bieten
1 kop bietensap
3 soeplepels boter
100 gram verse geitenkaas
Saltverk Licorice Salt

Ontdoe de rode bieten van hun wortel. Doe ze in een ovenvaste pan of ovenschotel en besprenkel ze met het Saltverk Licorice Salt. Bedek de pan of ovenschaal met aluminiumfolie. Bak de bieten gedurende 3 uur (of tot ze gaar zijn) in een oven op 180° Celsius. Pel de bieten en snij ze in hapklare stukken naar jou keuze. Kook het bietensap in tot de helft van het originele volume. Voeg de gekookte bieten toe, en meng met de koude boter.
Dresseer de bieten bovenop de geitenkaas, en werk af met nog enkele korreltjes zout.

Optioneel: rook de geitenkaas boven appelhout, om een diepe en heerlijke rokerige smaak toe te voegen!

Voor: 4